flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Фото-звіт

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ

З метою популяризації, підвищення прозорості в діяльності Теплодарського міського суду Одеської області та ознайомлення молоді з роботою та загалом з судовою системою , 07 жовтня 2015 року був проведений «День Відкритих Дверей» для громадян та учнів Теплодарської ЗОШ 1.
У заході прийняли участь учні та вчителі 9х класів загальноосвітньої школи 1, 1-3 ступенів.
Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе:
екскурсію приміщенням суду, огляд робочих кабінетів, залу судових засідань, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду.
Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та про порядок роботи з ними в програмі «Д-3», порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень.
Далі учні відвідали архів суду, де їм пояснили значення архіву для суду, порядок зберігання у ньому справ.
Зустріч продовжилась в залі судових засідань. З привітальним словом до учасників заходу  звернулася керівник апарату Теплодарського міського суду - Деордієнко Вікторія Анатоліївна. Вона розповіла учням про місце суду загальної юрисдикції в судовій системі України, про діяльність суду, про апарат суду та його функції.
Головний спеціаліст з інформаційних технологій ознайомила учнів з новаціями запровадженими в судовій системі, такими як судові повістки у вигляді СМС-повідомлень, проведення судового засідання в режимі відео-конференції, про роботу автоматизованої системи документообігу суду та наглядно показала процес роботи в програмі.
Секретар судового засідання більш детально ознайомила учнів з порядком розгляду справ, фіксуванням судового засідання технічними засобами.
СуддяМислива Любов Мігалівна розповіла про свою трудову діяльність, досвід роботи в галузі права, роботу судді з урахуванням сьогоденних законодавчих вимог. З метою профілактики   злочинності   серед неповнолітніх,  суддя розповіла про високий рівень криміналізації у підлітковому середовищі, про найбільш розповсюджені злочини, які вчиняють неповнолітні особи та про покарання, яке призначають за такі  злочини.
            Під час бесіди учні мали нагоду поставити питання, які найбільше їх цікавили. Зокрема їх цікавило, як стати суддею, чи можливо працевлаштуватися в суді після закінчення навчання. Учні з захопленням слухали приклади розгляду кримінальних, цивільних та адміністративних справ.
Також у доступній формі відвідувачам роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.
            На останок увагу учнів було звернено на функціонування власної веб-сторінки Теплодарського міського суду Одеської області при веб-порталі «Судова влада України».