flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День Відкритих Дверей - 2017

День Відкритих Дверей - 2017

З метою популяризації, підвищення прозорості в діяльності Теплодарського міського суду Одеської області та доступності правосуддя, підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством,  ознайомлення молоді з роботою та загалом з судовою системою, 25 жовтня 2017 року був проведений «День Відкритих Дверей» для громадян та учнів Теплодарської ЗОШ № 1.

Про проведення даного заходу судом було проінформовано громадськість шляхом розміщення відповідного оголошення на офіційній веб–сторінці суду та на шпальтах газети «Теплодарский вестник» № 21 (795).

У заході прийняли участь учні та вчитель 9-го класу загальноосвітньої школи № 1, 1-3 ступенів.

Керівник апарату суду Деордієнко В.А. провела учасникам оглядову екскурсію приміщенням суду. Відвідувачі оглянули робочі кабінети, зали судових засідань, стенди з додатковою інформацією; ознайомились з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду.

Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та про порядок роботи з ними в програмі «Д-3», порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень.

Учні відвідали архів суду, де вони ознайомились зі специфікою роботи архіву суду, терміни зберігання справ та документів, порядок видачі документів, порядок знищення справ з архіву суду.

Зустріч продовжилась в залі судового засідання № 1.

Помічник судді розповіла учням про свої посадові обов’язки, взаємодію із суддею, які категорії справ розглядає суд першої інстанції.

Під час бесіди учні мали нагоду поставити питання, які найбільше їх цікавили:

Секретар судового засідання розповіла про свої посадові обов’язки, детальніше зупинившись на способах здійснення судових викликів та повідомлень у справах, які знаходяться у провадженні судді, фіксації судового засідання технічними засобами, оформлення матеріалів судових справ та передачі  їх до канцелярії суду та про сервіс «Електронний суд»

Судовий розпорядник розповіла про свої обов»язки, детальніше  зупинившись на тому що служба судових розпорядників створена для забезпечення безпечних умов для роботи суддям та секретарю судового засідання в залі судового засідання, а також працівникам апарату в приміщенні суду. Також судовий розпорядник розповіла про здійснення перевірки та підготовки зали судового засідання для слухання справи, а саме: наявності сторонніх предметів, хімічних речовин, вибухових пристроїв тощо. Під час слухання справи за вказівкою головуючого здійснює передачу документів, викликає свідків, експертів, перекладачів та приводить їх до присяги. Слідкує за тим щоб у залі судового засідання не порушували громадський порядок і не проявляли неповагу до суду. В ході бесіди судовий розпорядник зазначила, що в разі відсутності в Теплодарському міському суді Одеської області охорони то відповідальною особою за організацію роботи щодо забезпечення безпеки працівників апарату суду та охорону приміщень виконує судовий розпорядник.

Головний спеціаліст розповіла про застосування видеоконференцзв’язку у судовому засіданні.

На останок  увагу учнів було звернено на функціонування власної веб-сторінки  Теплодарського міського суду Одеської області при веб-порталі «Судова влада України» та наявність власної сторінки суду на Facebook.

Теплодарський міський суд Одеської області висловлює подяку учням загальноосвітньої школи № 1, 1-3 ступенів за те, що вони відгукнулись на  запрошення та прийняли участь в заході, ознайомились з роботою суду, що в свою чергу надіємось, вплине на вибір майбутньої професії і ми раді будемо бачити їх як суддями так і працівниками апарату нашого суду.

 Прес служба суду