flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День Відкритих Дверей 2014 року

ВІДБУВСЯ ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ!!!

За ініціативою Державної судової адміністрації України в українських судах відбуваються «Дні відкритих дверей». Такі заходи ініційовано з метою забезпечення прозорості та відкритості в діяльності судів, обізнаності широкої громадськості з їх діяльністю, забезпечення права вільного доступу громадян до інформації та вільного доступу до усіх сфер суспільного і державного життя України.
 
19 вересня 2014 року в Теплодарському міському суді Одеської області відбувся день відкритих дверей. У заході взяли участь учні та вчителі загальноосвітньої школи №1 1-3 ступенів.
 
Керівник апарату суду Деордієнко В.А. ознайомила присутніх з роботою суду загалом, суддів та кожного працівника апарату суду окремо.
 
Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію по приміщенню суду: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, інформаційних стендів, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду.
 
Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та про порядок роботи з ними в програмі «Д-3», порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень.
 
Також у доступній для дітей формі судовий розпорядник Наумова С.В. роз’яснила порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.
 
Далі учні відвідали   архів суду, де архіваріус суду пояснила   дітям значення архіву для суду, порядок зберігання у ньому справ та ознайомила з роботою бібліотеки суду.
 
Головний спеціаліст суду Дерев»янко Ю.А. запросила учнів до відеоконферензали та розповіла що для проведення дистанційного допиту в режимі відеоконференції під час судового засідання і забезпечення виконання вимог Кримінально-процесуального кодексу України в Теплодарському міському суді Одеської області було обладнано залу судових засідань системою відеоконференцзв'язку, яка побудована з використанням сучасних апаратних терміналів, що в свою чергу забезпечує надійну, безперебійну роботу суду.
 
В залі судових засідань відбулась зустріч з головою суду Шумейко М.Т. , який відповів на всі поставлені запитання дітей та розповів відвідувачам про історію суду, про спори які розглядаються судом, про їх підвідомчість та особливості розгляду.
Школярі дізналися про відповідальність, яка настає за вчинення неповнолітніми кримінальних та адміністративних правопорушень.
 
У кінці свого виступу голова суду побажав усім присутнім школярам успіхів в навчанні та наголосив, що людина, яка ставить перед собою мету, обов’язково її досягає.
 
ФОТО-ЗВІТ:
 
 
 
 
 
Знайомство з Інспектором КВІ: