flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Теплодарському міському суді Одеської області проведено День Відкритих дверей

07 жовтня 2019 року до Теплодарського міського суду Одеської області завітали  учні 9-го класу Теплодарської загальноосвітньої школи  I-III ступенів  у супроводі вчительки Правознавства - Станкової Я.М., у межах заходу «День відкритих дверей».

Зустрічала гостей керівник апарату суду – Деордієнко Вікторія Анатоліївна.

Першим кроком в ознайомленні з роботою суду стало інформування учнів про діяльність суду, роботою суддів, працівників апарату суду.

Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в автоматизованій системі документообігу Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, процес автоматичного розподілу справ, порядок ведення обліково–статистичних карток.

Далі учні відвідали архів суду, де вони ознайомились зі специфікою роботи архіву суду, терміни зберігання справ та документів, порядок видачі документів, порядок знищення справ з архіву суду.

Відвідувачі оглянули робочі кабінети, стенди з додатковою інформацією тощо.

  

Потім учнів запросили до залу судового засідання де вони побачили місце  для  утримання осіб під вартою, поспілкувавшись із суддею Теплодарського міського суду Одеської області – Мисливою Л.М. мали змогу отримати відповіді на юридичні запитання, які їх цікавили, дізналися, що суддя здійснює правосуддя в мантії  з нагрудним  знаком, які є  символом влади судді та його правом здійснювати свої повноваження в судовому засіданні.

Головний спеціаліст суду - Дерев»янко Ю.А. продемонструвала роботу автоматизованої системи Єдиний державний реєстр судових рішень та пояснила учням, що даний реєстр містить інформацію про всі судові рішення України щодо наслідків та процесу розгляду адміністративних, господарських, цивільних справ, справ про адміністративні правопорушення та щодо розгляду кримінальних проваджень

На останок  увагу учнів було звернено на функціонування власної веб-сторінки  Теплодарського міського суду Одеської області на веб-порталі «Судова влада України» та наявність власної сторінки суду у соціальній мережі Facebook.

За повідомленням прес-служби суду